top of page
  • Stefan Løkse

Fordeling av ekstraordinære 5,53 millioner kroner til inkludering i idrettslag - høst 2024

Fredrikstad Idretts- og Aktivitetsråd (FRID) viser til vedlagte brev fra Kulturdepartementet (KUD) og tildelingsbrev fra Norges idrettsforbund (NIF) om et ekstraordinært tilskudd til lokale idrettslags arbeid for inkludering av barn og ungdom (6-19 år). I denne tildelingsrunden er 5,53 millioner kroner øremerket for fordeling til idrettslagene i Fredrikstad.


Formål:

Tilskuddet er en ekstrainnsats for å bidra til at alle barn og ungdom mellom 6 og 19 år gis like muligheter til å delta i idrett, uavhengig av hvor de bor og familienes sosioøkonomiske ressurser.


Midlene skal understøtte:

  • Idrettslagenes arbeid med å inkludere barn og ungdom som faller utenfor på grunn av sosial ulikhet og sosioøkonomiske årsaker.

  • Å holde foreldrebetalingen og aktiviteter som er kostnadsdrivende nede.


Viktig oppfølging ved bruk av tilskuddet:

For Idrettslag som nå får tildelt mer enn 50 000 kroner, ber FRID om at idrettslagets hovedstyre behandler som egen sak, gjør vedtak om og sender FRID kopi med:

  • Bekreftelse på mottatt ekstraordinær støtte til innsats for å inkludere barn og ungdom i alderen 6–19 år

  • Bekreftelse på at klubben kjenner og forplikter seg til å følge retningslinjene (legg inn lenker) fra KUD, NIF og FRID for bruk av disse midlene.

  • Bekreftelse på at Solidaritetsfond opprettes - ELLER minimum en kort redegjørelse (gjerne stikkordsmessig 4-5 punkter) som viser idrettslagets plan for bruk av midlene. For mer informasjon om etablering av Solidaritetsfond,

    Les: Hvordan etablere Solidaritetsfond.


Fordelingmetode:

Det ekstraordinære tilskuddet for inkludering av barn og ungdom (6-19 år) til idrettslag i Fredrikstad vil bli fordelt som følger:

  • Lokale aktivitetsmidler: 40% basert på idrettslagets tildelte beløp for 2023.

  • Økonomisk inkludering: 60% basert på idrettslagets gjennomsnittlige tildelte beløp de siste fire årene.


FRID styrets begrunnelse: 

60/40-vektingen er utformet for å støtte både de generelle behovene i idrettslagene, basert på medlemstall for barn og unge, og å gi ekstra støtte til de lagene som allerede har jobbet med økonomisk inkludering.


Utbetaling: I henhold til vedtatte kriterier er fordelingen av 5,53 millioner kroner til idrettslagene foretatt. Ref: vedlagte dokument: "Fordeling - Ekstrainnsats høst 2024". FRID sender fordelingsoversikten til NIF, som foretar utbetalingen.


Vedlegg:





Comments


bottom of page